PROIECTE

Acest copil are niste rezultate minunate la scoala desii conditile pe care el le are acasa sunt grele si noi incercam din raspunteri sa il ajutam pe el si familia cum putem mai mult! Este din Poiesti si locuieste imreuna cu mama si bunica lui intro casa care este aproape sa de darame.

SUSȚINEȚI CAMPANIA:

SCOALA, O CARTE DESCHISA SI PENTRU GENERATIILE DE AZI

 

PERIOADA DE DESFĂȘURARE:

30.08.2019 – 30.09.2019

 

DONAȚIILE SE POT FACE ȘI ÎN CONTURILE ASOCIAȚIEI:

Nume: Asociația The Pathway Home

IBAN: RO49BRDE410SV27341194100 –  EUR

B.R.D. Cod SHIFT: BRDEROBU

IBAN: RO58BRDE410SV27340044100 – RON

B.R.D. Cod SWIFT: BRDEROBU

Pentru a crea O LUME MAI BUNA, suntem aici!

Perioada

PROIECT 2019-2020

„Adopta un Bătrân, primeste o POVESTE”

E o vorbă din bătrâni, se zice că “Cine nu are bătrâni, să-i cumpere.” Și pe bună dreptate, pentru că ei sunt aliații noștri cei mai de preț, cu toate că am uitat să le valorificăm prezența și importanța în viețile noastre.

Din România bătrânii au dispărut. Adică au devenit invizibili. Nu sunt la televizor, nu sunt nici pe internet, ei nu mai există, parcă. Dacă ne întâlnim cu ei în RATB, ne întâlnim şi cu replica „mamaie-tataie, ce cauţi aici că te caută moartea acasă?” Dar, la drept vorbind, pe ei nici moartea nu ii cauta, ci cel mai adesea factura la gaz sau recuperatorii.

Cine sunt bunicii noştri, pe care nu îi vizităm oricum niciodată, decât de sărbători ( una pe an şi trebuie să fie legală)?

Noi am plecat să-I găsim, să-I cunoaştem şi să-I rugăm să ne ajute ei pe noi, împărtăşindu-ne poveştile lor.

De exemplu, dacă treci prin Cişmigiu, cum intri în parc, pe dreapta, pe o bancă, stă adesea o doamnă de 91 de ani care ascultă muzică clasică la un radio foarte vechi. A fost toată viaţa la operă. Opera ei preferată e “Madama Butterfly”. “Mi-a plăcut mie povestea asta. Acum nu mai merg la operă, doar stau aici ascult şi aştept să treacă anotimpurile.”

Şi anotimpurile trec şi vizavi de Sala Palatului, la blocurile elegante de vizavi, chiar la parter sub coloanele romane, s-a cuibărit o doamnă şi harta continuă până la Universitate unde avem vânzare de plasturi şi şerveţele parfumate. „50 de bani, domnişoara”. Cam atât costă povestea lor.

Despre aceşti bătrâni invizibili vă povestim astăzi, iar programul pe care îl propunem se numeşte „ADOPTĂ un Bătrân, Cumpără O Poveste”

Ce facem noi?

Noi o să plecăm cu un aparat de fotografiat şi în dulcele stil clasic ne vom lua un pix şi un carneţel şi mergem la ei acasă. Nu o să fie greu, nu trebuie să ne facem programare şi nici nu trebuie să sunăm la interfon sau să băteam la uşă. Ei sunt mereu acasă, prin câte un colţ, indiferent de anotimp. O să le scriem poveştile, o să-i întrebăm ce au nevoie, apoi o să-i adoptăm şi mai mult decât atât, o să împărtăşim şi cu voi, atât poveştile lor cât şi îndeletnicirile lor, indiferent dacă este vorba despre împletituri în piele, confecţii, mileuri, ţesături, lumânări, creme naturale, mâncăruri gustoase sau pur şi simplu îi ascultăm spunând bancuri, povestind sau cântând.

Pe parcursul acestui an ne propunem să „colecţionăm” cel puţin 12 astfel de bătrâni şi să organizăm evenimente speciale în care să-i cunoaşteţi şi voi, direct sau în varianta virtuală în online. La aceste evenimente vom crea împreună poveşti noi, vom coase, vom cânta, vom spune poveşti mai bune ca la pick-up, vom afla cum îşi făceau păpuşi din porumb imediat după al doilea război mondial, îi vom întreba despre prima iubire şi vom depăna amintiri alături de un ceai de ghimbir sau la o gustare cu brânză de burduf, un pahar de vin, o legătură de leurdă.

Ce puteţi face voi?

În primul rând să vă abonaţi la site-ul nostru şi să urmăriţi această campanie, să participaţi la evenimentele noastre unde veţi putea să le „cumpăraţi” poveştile, exact ca la teatru sau ca la operă şi să ne ajutaţi să-i adoptăm împreună.

Nu vrem să stârnim milă, vrem să vă trezim interesul şi implicarea şi să înţelegem că deşi din România tinerii tot pleacă, bătrânii au rămas totuşi acasă, nu au stins încă lumina şi acest adevăr merită sărbătorit.

 

Nume: Asociatia The Pathway Home

IBAN: RO49BRDE410SV27341194100 –  EUR /B.R.D. Cod SWIFT: BRDEROBU

IBAN: RO58BRDE410SV27340044100 – RON /B.R.D.Cod SWIFT: BRDEROBU

Perioada

PROIECT 2019-2020

„Copiii sunt prezentul si viitorul”

Asociaţia Pathway Home este un copil, născut anul acesta, de aceea îşi îndreaptă atenţia către alţi copii şi îşi propune să dezvolte acest proiect împreună cu ei şi pentru ei.

Copiii sunt viitorul.  Asta auzim cel mai des, dar uităm că viitorul se creează pas cu pas, secundă cu secundă, zâmbet cu zâmbet, în prezent.

Credem sincer că cei care ne pot învăţa cel mai bine despre prezent şi cum să construim viitorul împreună cu ei, sunt tot ei, copiii.

Programul „Copiii sunt prezentul” se adresează copiilor, nu doar adulţilor care îşi doresc să investească timp şi energie în a creşte şi a educa oameni noi.

Ce facem?

Mergem în şcoli şi licee marginale din Bucureşti, Buzău, Ploieşti, Constanţa etc şi aflăm ce necesităţi au, ce au nevoie să îşi continue studiile, ce anume şi-ar dori să studieze şi nu au oportunitatea.

Apoi vom organiza o campanie de strângere de fonduri, materiale didactice, haine, jucării, pachete, cărţi de la copii pentru alţi copii şi vom organiza evenimente în care aceştia să aibă oportunitatea să se întâlnească, să se joace împreună, să se asculte şi să-şi vorbească în mediu protejat, alături de un coordonator responsabil de a organiza activităţi educativ-culturale alături de ei.

Scopul acestui viitor proiect este să învăţăm copiii care s-au născut într-un context privilegiat să se alăture procesului de a învăţa să-i ajute pe cei care s-au născut în situaţii defavorizate. Sperăm în felul acesta că vor deveni în timp adulţi responsabili, cu grijă faţă de ceilalţi.

La aceste evenimente vom juca jocuri, vom învăţa lucruri noi şi vom afla ce idei au copiii de a ajuta alţi copii, astfel încât proiectul nostru să devină şi al lor, să-i integreze.

Ce puteţi face voi?

În primul rând vă invităm să urmăriţi activitatea noastră pe site şi să ne susţineţi în acest demers. Ajutorul poate veni sub formă de donaţie, sub formă de produse, sau chiar sub formă de voluntariat. În acest proiect vom căuta profesori în toate domeniile care au disponibilitate să vină să lucreze cu grupuri mixte de copii, în cadrul evenimentelor despre care am scris mai sus.

Apoi dacă aveţi propuneri sau sugestii sau simţiţi că aveţi o poveste sau un caz particular pe care vreţi să-l împărtăşiţi cu noi, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Putem creşte împreună.

Nume: Asociatia The Pathway Home

IBAN: RO49BRDE410SV27341194100 –  EUR /B.R.D.

Cod SWIFT: BRDEROBU

IBAN: RO58BRDE410SV27340044100 – RON /B.R.D.

Cod SWIFT: BRDEROBU